Hrvatska: Sukob navijača i policije! Povici "Za dom spremni"! Povrijeđena dva policajca

IAKO je uvod u najveći hrvatski derbi i združeno navijanje BBB-a i Torcide na maksimirskim tribinama prošlo bez problema, nakon utakmice došlo je do incidenta u krugu stadiona. 


Na križanju Svetica i Maksimirske ulice policija je pendrecima rastjerala skupinu BBB-a koji su ih gađali bakljama. Dio navijača je rastjeran, a dio priveden. Policija je za Index demantirala da je korišten suzavac, što je objavio dio medija.
Prema informacijama koje Index posjeduje u pitanju su navijači Dinama. Njih 50-ak sukobilo se s policijom, a nakon što su bacili baklju, policija je morala upotrijebiti palice.
Kako doznajemo iz zagrebačke policije, ukupno je 41 osoba privedena uoči, za vrijeme i nakon utakmice zbog alkoholiziranosti, pirotehnike i narušavanja javnog reda i mira.
Zbog tučnjave nakon utakmice na obradu je dovedeno desetak navijača, a policijski postupak još traje. Policija je Indexu potvrdila da su navijači pirotehničkim sredstvima gađali interventni vod.
Dva su policijska službenika zatražila liječničku pomoć, a policija nema dojava o eventualnoj oštećenoj imovini prije i nakon derbija.
Prema podacima policije, 9990 gledatelja pratilo je derbi, a na ovim linkovima pogledajte kako je izgledao marš Torcide kroz centar Zagreba te provjerite kako su navijači zajedno ušli na istočnu tribinu i navijali.
Dva puta čuli su se s istočne tribine povici Za dom spremni. Nikakvih sukoba među Boysima i Torcidom nije bilo, iako su utakmicu gledali zajedno. Na jugu se na kraju okupilo 300-tinjak navijača, većinom onih koji zbog velika gužve nisu uspjeli kupiti ulaznicu za istok. 
(index.hr)

Nema komentara:

Objavi komentar

UPOZORENJE: Komentari posjetilaca ne odražavaju stajalište bloga ŠtaImaJoš. Molimo vas da u komentarisanju i/ili razmjeni mišljenja sa drugim posjetiocima obavezno izbjegavate korištenje nepristojnih izraza, psovki i/ili vrijeđanja drugih po bilo kojoj osnovi. Blog ŠtaImaJoš zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja. U slučaju zahtjeva od strane zakonom nadležnih službi posjetilac može biti vrlo lako otkriven!